ایجاد تاسیسات تحقیقاتی در قطب جنوبگان - قطب جنوب
===بندهای 14 گانه پیمان ===
بندهای 14 گانه پیمان عبارتند از :
- 'ماده 1 - منطقه فقط برای مقاصد صلح آمیزاستفاده می شود، فعالیت های نظامی، مانند آزمایش سلاح، ممنوع است
اما پرسنل و تجهیزات نظامی ممکن است برای تحقیقات علمی و یا هر هدف دیگر صلح آمیز استفاده می شود؛
- 'ماده (2) - آزادی تحقیقات علمی و همکاری های و تبادل علمی برای کشورها؛
- 'ماده (3) - تبادل اطلاعات و پرسنل در همکاری با سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی؛
- 'ماده 4 - این پیمان ، اختلافات، و نه ایجاد ادعای تمامیت ارضی و یا هیچ ادعا حاکمیت را برسمیت نمی شناسد؛
- 'ماده (5) - این پیمان انفجار هسته ای و یا دفع زباله های رادیواکتیو را در قطب شمال ممنوع می داند.
- 'ماده 6 - جغرافیای معاهده،شامل زمین و سینه کش های یخی و بجز آبهای اطراف جنوب
60 موازات جنوب | 60 درجه 00 دقیقه جنوبی ؛است
- 'ماده (7) - ناظران و پژوهش گران دولتهای هم گروه پیمان دسترسی آزاد، از جمله نظارت هوایی،
به هر منطقه و تمام ایستگاه ها، تاسیسات،
تجهیزات و بازرسی قبل از تمام فعالیت ها و معرفی پرسنل نظامی داده شده است؛
- 'ماده 8 - به دولتها اجازه می دهد تا صلاحیت و نظارت بر ناظران و دانشمندان کشور خود در منطقه داشته باشند
- 'ماده (9) - جلسات شورایی در میان کشورهای عضو مرتبا برگزار خواهد شد.
- 'ماده (10) - تمام کشورهای پیمان، می توانند فعالیت های هر کشور در قطب جنوب
که بر خلاف این پیمان است را مورد اعتراض قرار دهند؛
- 'ماده 11 - تمام اختلافات به روش مسالمت آمیز توسط طرف های مربوطه و یا در نهایت،
با حل و فصل دیوان بین المللی دادگستری خواهد بود؛
- 'بندهای 12، 13، 14 - مربوط به روش تعامل، تفسیر و اصلاح این پیمان میان کشورهای عضو می شود.
هدف اصلی از ATS این است تا اطمینان حاصل شود که منابع جنوبگان در جهت منافع نوع بشر باید برای همیشه
و منحصرا برای مقاصد صلح آمیز استفاده شود
و نباید تبدیل به صحنه یا موضوع تفرقه بین المللی و هر گونه اقدامات از ماهیت نظامی باشد،
اما حضور آرامشمند پرسنل نظامی ممنوع نیست.
آرژانتین ادعای ارضی داشت بلا فاصله شوروی و آمریکا و انگلیس وارد عمل شدند تا مانع حاکمیت کشورها بر آنحا شوند امروزه 50 کشور عضو معاهده هستند ایران هنوز نپیوسته است. بعدها 5 قراداد نیز به معاهده الحاق شده است .
http://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_Treaty_System
1959 تا 1961 دوازده کشور مدعی در مورد قطب جنوب پیمانی را وضع کردند و همدیگر را از تصرف برحذر داشتند. این پیمان 14 ماده دارد که مربوط به عدم بهره برداری و سلطه گری و نظامی کردن منطقه است.
جنوبگان منطقه ای مناسب برای پزوهش در موضوعات زیستی و تحقیقات اقیانوس شناسی به شمار می آید
با پیوستن به معاهده جنوبگان، تحقیقات اقیانوس شناسی، هوا فضا، نجوم، مغناطیسی، پزشکی و فنی، نساجی به راحتی در این منطقه صورت می گیرد.
(جنوبگان) از جهات مختلفی از جمله دور بودن آن حائز اهمیت است و ایران در حال حاضر در پی فراهم آوردن شرایطی است که بتواند به دورترین نقطه گیتی سفر و پژوهش و بررسی زیادی را از لحاظ اقیانوس شناسی انجام دهد.
جنوبگان به دلیل منابع کانی و بیش از 150 ماده معدنی، نفت و سایر مشتقات و حتی فلزات از نظر علمی و پژوهشی برای مطالعات اهمیت بالایی دارد.
وسعت جنوبگان از اروپا بزرگتر و آفریقا کوچکتر است و در مجموع قاره ای است که ، مرتفعترین و سحرآمیزترین نقطه از جهان را به دلیل دسترسی و میزان اندک دانش بشر به خود اختصاص داده است.
جنوبگان محل مناسبی برای تحقیقات اقیانوس شمالی، علوم زمین، هوافضا، ماهواره، نجوم، مغناطیسی، پزشکی و حتی نساجی است.
مذاکره کشورهای عربی برای ایجاد پایگاه در قطب جنوب در حال انجام است
هندوستان با 4 پایگاه و آرژانتین چند پایگاه در جنوبگان دارند، چنانچه پاکستان تنها کشوری است که یک پایگاه در جنوبگان داشته و مالزی و ترکیه به این معاهده پیوسته اند اما پایگاهی در جنوبگان ندارند.
وی افزود: برخی از کشورهای عربی در حال مذاکره برای ایجاد پایگاه در قطب جنوب هستند بنابراین باید تمام تلاش خود را برای پیوستن به این معاهده انجام دهیم تا مانند معاهده شمالگان که بعد از مدتی تعداد کشورهای عضویت را محدود کرده اند و نتوانستیم در این معاهده شرکت کنیم رخ ندهد.
بر اساس ماده 16 پروتکل الحاقی حفاظت از محیط زیست به معاهده جنوبگان ، دولت های عضو پروتکل خود را متعهد کرده اند که قواعد و تدابیر مربوط به مسوولیت مدنی خسارات ناشی از اقداماتی را که در حوزه معاهده جنوبگان انجام می شوند،کنوانسیون تنظیم اقدامات راجع به منابع معدنی جنوبگان (کرامرا ) که هنوز لازم الجرا نشده است ، این مسوولیت را مقرر نموده بر اساس ماده 8 ، هر کارپرداز و اپراتور در خصوص خساراتی که به محیط زیست جنوبگان یا اکوسیستم های وابسته یا پیوسته به آن وارد نماید ، به طور مطلق مسوول می باشد .
روز گذشته اظهارات یک مقام نظامی ایران بازتاب گسترده ای داشت این اولین بار بود که از یک مقام نظامی ایران این حرف را شنیدیم و حرف درستی هم هست اما قبلا در مراکز دانشگاهی بحث رژیم حقوقی آبهای بین المللی و قطب جنوبی بسیار بحث شده است قطب جنوب نیز مانند آبهای آزاد در حاکمیت هیچ کشوری نیست و هیچ کشوری نمی توان بخشی از آن را تصاحب کند اما می توان تاسیسات علمی و پژوهشی ایجاد نمود.
این چیزی است که ما در مباحث دانشگاهی همواره دنبال آن بودیم امیدواریم ایران ایجاد پایگاههای تحقیقاتی را در قطب جنوب جدی بگیرد و در سواحل فقیر مکران نیز یک شهر مدرن توریستی بنام مکران و یا به نام مگان ایجاد کند نام سواحل جنوبی ایران از هر مز تا رود سند مکران نام داشته است.
آقای باقری با اشاره به موقعیت سواحل مکران در مجاورت آبهای آزاد گفت: «ما از این سواحل دسترسی مستقیم به آبهای آزاد و بدون وجود هیچ خشکی در سر راه به قطب جنوب داریم و میتوانیم طبق قوانین بینالمللی در بخشی از قطب جنوب ادعای حاکمیت کنیم.» (ادعای حاکمیت غلط است) می توان حضور داشت.
سواحل مکران در جنوب شرقی ایران و در مجاورت دریای عمان واقع شده است. این سواحل بخشی از استان سیستان و بلوچستان ایران است که از فقیرترین مناطق کشور محسوب میشود در حالی که بندر چابهار در این استان از مناطق آزاد بازرگانی است و در سالهای اخیر تبلیغات بسیاری درباره آن انجام شده است.
مقام ایرانی ضمن تایید عدم توسعه این منطقه ساحلی گفت: «متاسفانه سواحل کشور ما کمتراکمترین، فقیرترین و دارای کمترین زیرساخت و امکانات بهداشتی و درمانی است. سواحل مکران با طول ۷۰۰ کیلومتر و پسکرانه خوب فرصتهای ارزشمندی برای توسعه کشور دارد، سواحلی که بسیاری از کشورها حسرت یک کیلومتر آن را میخورند.»
این مقام نظامی در ادامه سخنان خود به حضور سپاه پاسداران در جنوب شرقی ایران و منطقه سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت که سپاه از پنج سال قبل مسئولیت این منطقه را بر عهده گرفته است.
به گفته او، نیروهای مسلح ایران «دو سه شهر بزرگ» در این منطقه ایجاد میکند که «بزرگتر» از چابهار و بندر جاسک خواهد بود.
پیش از این، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران نیز گفته بود که نیروهای نظامی ایران قصد احداث یک پایگاه جدید دریایی نظامی در شهر پسابندر استان سیستان و بلوچستان را دارند.
بنابرگفته مقامات نظامی ایران، استقرار نیروی دریایی در سواحل مکران به دستور آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، انجام میشود.
کشورهای نفت خیز جنوب خلیج فارس که قبلا با دلارهای نفتی تحریف نام خلیج فارس را انجام داده اند بزودی بادگیرهای- ساعت آبی - قنات و نگارش اعداد را که نیز با فرهنگ ایرانی گره خورده است بنام فرهنگ عربی و میراث عربی به جهان ارایه خواهند کرد قبل از اینکه بسیار دیر شود باید اقدام کرد بادگیر - قنات - آب انبار با تمدن ایران گره خوذده است و کاملا به تمدن ایرانی تعلق دارد. و با جعل تاریخ در این موضوعات مقابله خواهیم کرد.
- مناقشه جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس
- نقشه جزیره هرمز، ۱۷۵۰ میلادی
- اسناد نام خلیج فارس، میراثی کهن و جاودان (کتاب)
- سمینار خلیج فارس (تمبر ۱۳۴۱)
- مقیم خلیج فارس (سرای بریتانیا در خلیج فارس)
- سفرنامه نویسان انگلیسی و ایران
- جنگ سرد اعراب و ایران
- ساحل دزدان